Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne puszyste ciasto i do tego jabłka z cynamonem. Polecam najlepsza na ciepło. Gdy ją zrobiłam pierwszy raz cała została zjedzona jeszcze ciepła.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 170
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1043
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8784
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3106
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 170
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1043
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8784
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3106
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier z cukrem waniliowym. Następnie żółtka, mąkę i oliwę, wymieszać aż składniki się połączą. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej 1,5 łyżki bułką tartą rozłożyć blisko siebie kawałki jabłek . Posypać cynamonem i bułką tartą. Na jabłka wylać ciasto biszkoptowe. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C przez 15 minut. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na drugą stronę, zdjąć papier do pieczenia. Zwinąć roladę jabłkami do środka i zostawić do ostygnie. Posypać cukrem pudrem.