Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany sernik wychodzi niezwykle puszysty, delikatny i wilgotny w środku. Sam proces jego wykonania jest banalnie prosty. Wystarczy połączyć wszystkie składniki w misce i przelać do formy. Następnie tortownicę z sernikiem wstawiamy do większego naczynia wypełnionego gorącą wodą i pieczemy przez około godzinę w piekarniku. To wszystko!
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 87
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 170
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 43
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 184
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 87
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 170
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 43
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 184
Składniki
Wszystkie składniki należy wyciągnąć z lodówki minimum 1-2 godziny przed przygotowaniem sernika.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
Twaróg przekładamy do miski, dodajemy budyń w proszku, cukier i żółtka. Składniki miksujemy do połączenia. Następnie odstawiamy mikser na bok. Ubitą pianę z białek przekładamy do masy serowej. Składniki delikatnie mieszamy łyżką.
Tortownicę wyścielamy papierem do pieczenia. Masę serową przelewamy do formy.
Do dużego naczynia żaroodpornego wlewamy wrzącą wodę. Sernik w tortownicy wkładamy do naczynia z wodą, całość wstawiamy do piekarnika. Dla bezpieczeństwa tortownicę warto od spodu zabezpieczyć folią aluminiową aby nie przedostała się tam woda.
Sernik gotowany pieczemy początkowo w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 30 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy przez kolejne 40 minut.
Upieczony sernik studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.