Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek jest na ciasteczkowym spodzie, przełożony masą serową o strukturze mięciutkiej pianki i galaretką z truskawkami.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 112
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 168
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2173
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 112
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 168
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2173
Składniki
Spód. Ciasteczka rozdrabniamy na piasek. Dodajemy chrupki ryżowe i roztopione masło. Mieszamy. Wykładamy na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki.
Masa serowa. 30 g galaretki rozpuszczamy w 200 ml. gorącej wody. Zostawiamy do wystudzenia. 450 g twarogu, 120 ml. kremówki i ostudzoną galaretkę miksujemy na gładką masę. Przelewamy do foremki na spód ciasteczkowy. Wstawiamy do lodówki.
Galaretka po środku ciasta:. 100 g galaretki rozpuszczamy w 500 ml. gorącej wody. Pozostawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Na masę serową wykładamy około 250 g truskawek pokrojonych w plastry. Zalewamy lekko tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki.
Masa serowa. Powtarzamy etap 2. Masę serową przelewamy na stężałą galaretkę. Wstawiamy do lodówki.
Wykończenie: 100 g galaretki truskawkowej rozpuszczamy w 500 ml. gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Na masie serowej układamy truskawki pokrojone w plastry, zalewamy ostudzoną i lekko tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.