Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z wiśniami na kruchym spodzie"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326099
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11988
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16564
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5337
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326099
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11988
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16564
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5337
Składniki
Masło posiekaj nożem z przesianą mąką, dodaj żółtko, przesiany cukier puder i sól. Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię, schładzaj godzinę. Rozwałkuj je na papierze do pieczenia, ponakłuwaj widelcem. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.
Jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj twaróg, śmietanę i przesianą mąkę, krótko zmiksuj. Masę wylej na spód. Na wierzchu ułóż wydrylowane wiśnie. Piecz 50 minut w 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień