Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253394
Polecam.
Odsłon: 1449
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253394
Polecam.
Odsłon: 1449
Składniki
BISZKOPT: - ubijamy białka na sztywną pianę -dodajemy stopniowo cukier i żółtka Do piany dodajemy mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia Nagrzewamy piec do 170 C i pieczemy ok 35 min Gotowy biszkopt studzimy i przecinamy na dwie części
MUS BRZOSKWINIOWY: - brzoskwinie blendujemy na gładką masę ( odkładamy ok.4 szt. do dekoracji) - galaretki rozpuszczamy w 0.5 l gorącej wody i wlewamy do musu odstawiamy do stężenia ŚMIETANĘ ubijamy z cukrami waniliowymi i odkładamy do lodówki
Na pierwszą warstwę biszkoptu dajemy część śmietany i tężejący mus z brzoskwiń Przykrywamy drugim biszkoptem i znowu część śmietany. Na górze robimy rozety i dekorujemy każdą rozetę kawałeczkiem brzoskwini.