Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie kwaśnych jabłek ze słodyczą bezy
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 135
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 628
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8690
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3014
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 135
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 628
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8690
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3014
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy ciastem, nakłuwamy widelcem. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°. Wstawiamy ciasto, zapiekamy ok 20 min
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, dusimy do miękkości. Dodajemy do smaku cukier i galaretkę w proszku. UWAGA!!! Jabłka nie mogą być zbyt słodkie. Wykładamy na zapieczone ciasto. Wierzch posypujemy cynamonem.
Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Pianę wykładamy na jabłka. Całość pieczemy ok 40 minut w temp 150°