Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybkie, delikatne ciasto z rodzynkami"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30864
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3612
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3674
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30864
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3612
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3674
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Składniki
Jajka utrzyj łyżką z cukrem. Wlej jogurt oraz olej. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier z wanilią. Ucieraj łyżką na gładką masę (ale nie miksuj).
Rodzynki wsyp do miseczki, posyp łyżką mąki i wymieszaj. Dodaj do ciasta. Tortownicę o średnicy 30 cm posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej ciasto, wyrównaj wierzch.
Jabłka umyj, obierz, pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na wierzchu ciasta. Piecz 40-45 minut w temp. 180°C (do suchego patyczka). Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem. Przed pieczeniem posyp je płatkami migdałowymi.
Porcje 20
80 min
Cena 0,60 zł
195 kcalŹródło: Bella Relaks