Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fajne połączenie ciasta kruchego z budyniem wiśniowym :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Składniki
zagnieść ciasto kruche z podanych składników można włożyć do lodówki na godzinę, wyłożyć na natłuszczoną i posypaną bułką tartą foremkę wsadzić do piekarnika i piec ok. 20 minut na złoty kolor w między czasie zagotować szklankę soku z wiśni(u mnie pozostały z robionej konfitury) dodać szklankę konfitury z wiśni w pół szklance mleka wymieszać budyń wlać do gotującego się soku dobrze wymieszać i ugotować, ciepły wylewamy na upieczone ciasto
jak wystygnie można udekorować bitą śmietaną jak nie preferujemy piany z białek akurat ja zrobiłam z pianą 2 białka ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru wyłożyłam na ciepły budyń wiśniowy i zapiekłam by pianka się zarumieniła I SMACZNEGO