Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fajne połączenie ciasta kruchego z budyniem wiśniowym :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7241
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7241
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
zagnieść ciasto kruche z podanych składników można włożyć do lodówki na godzinę, wyłożyć na natłuszczoną i posypaną bułką tartą foremkę wsadzić do piekarnika i piec ok. 20 minut na złoty kolor w między czasie zagotować szklankę soku z wiśni(u mnie pozostały z robionej konfitury) dodać szklankę konfitury z wiśni w pół szklance mleka wymieszać budyń wlać do gotującego się soku dobrze wymieszać i ugotować, ciepły wylewamy na upieczone ciasto
jak wystygnie można udekorować bitą śmietaną jak nie preferujemy piany z białek akurat ja zrobiłam z pianą 2 białka ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru wyłożyłam na ciepły budyń wiśniowy i zapiekłam by pianka się zarumieniła I SMACZNEGO