Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny tort tiramisu, do którego krem wykonano na bazie ubitej śmietany i serka mascarpone. Dwie warstwy włoskich biszkoptów przełożone kremem tiramisu.
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1753
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1753
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Składniki
Zaparzamy kawę w 2 szklankach wody i studzimy. Do wystudzonej kawy dodajemy 50 ml Amaretto i przelewamy do miseczki. Miksujemy żółtka z 2 łyżkami cukru pudru na gęstą masę. Po zmiksowaniu dodajemy stopniowo serek mascarpone i nadal miksujemy do zjednolicenia składników. Ubijamy śmietanę razem z pozostałymi 2 łyżkami cukru pudru. Ubitą śmietanę dodajemy do wcześniej zmiksowanej masy serowej, wszystko mieszamy drewnianą łychą do zjednolicenia masy i odstawiamy. W przygotowanej tortownicy (26 cm) układamy umaczane w kawie biszkopty, na wyłożone biszkoptami dno nakładamy połowę kremu. Całą powierzchnię posypujemy kakao. Układamy drugą warstwę biszkoptami umaczanymi w kawie i rozkładamy pozostałą część kremu. Całość posypujemy kakao. Gotowy tort wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!!!