Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pandan to roślina tropikalna szeroko stosowana w Azji, przez wielu porównywana do wanilii, gdyż używana jest do aromatyzowania potraw. Jest wykorzystywana jako dodatek do deserów, ciast, lodów, naleśników, ryżu, napojów, ale również do mięs. Pasta pandanowa barwi potrawy na obłędny zielony kolor! I jest w 100% naturalna! Pasta ma posmak lekko kokosowy, sama w sobie ma mdły smak, ale po dodaniu niewielkiej jej ilości do potrawy jest niewyczuwalna. Pasta jest bardzo wydajna, wystarczy mała łyżeczka, by uzyskać taki kolor naleśników jak na zdjęciach. Naleśniki dla odmiany kokosowe, więc i smak i kolor zachęcają do spróbowania. Polecam!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 602
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2024
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3941
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 602
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2024
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3941
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto odstawiamy na 15 minut, a następnie smażymy cienkie naleśniki (uważając by ich zanadto nie rumienić). Przed każdym wylaniem ciasta na patelnię smarujemy ją masłem. Naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami.