Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażany z indykiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1408
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13462
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5685
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1408
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13462
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5685
Składniki
Pomidory umyj, usuń pestki, miąższ pokrój w kostkę. Dymki potnij na kawałki. Szałwię opłucz, osusz, posiekaj.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dołóż mięso, smaż kilka minut. Wymieszaj z dymką, pomidorami, koncentratem i szałwią. Przypraw solą, pieprzem oraz chili.
Bakłażany umyj, ułóż bokiem, odetnij wierzchy, wydrąż, a miąższ posiekaj. Skórę ponacinaj wzdłuż. Miąższ podsmaż na oliwie. Dodaj do mięsa.
Nadziej bakłażany. Ustaw je w formie, podlej bulionem i piecz 30 min w 200°C. Ozdób oliwkami.
50 min; Cena porcji: ok. 5 zł; Porcja: 560 kcal.Źródło: Naj