Do góry

Dania główne Przepis na:

Boczniaki z cukinią i kuskusem

Boczniaki z cukinią i kuskusem

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1432

Dodano:

Odsłon: 1244

Lekka bardzo zdrowa patelnia dla wegetarian i nie tylko. Często lubię robić obiady bez mięsa którymi można się też najeść.Polecam na wiosnę dla osób które chcą zadbać też o linię.

Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
  • 250 g boczniaków
  • 20 dkg pieczarek
  • 2 marchewki
  • 2 małe cukinie
  • 1 cebula czerwona duża
  • 100 g tofu
  • sól, pieprz
  • przyprawa garam masala
  • natka pietruszki
  • przyprawa curry
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Boczniaki z cukinią i kuskusem

Przygotowanie

  1. Kuskus zalewam wrzącą wodą i odstawiam pod przykryciem. Boczniaki, pieczarki myję, kroję i przesmażam na oleju. Doprawiam solą, pieprzem. Wykładam na talerz, na tej samej patelni przesmażam cukinię pokrojoną na kawałki. Przekładam do grzybów. Marchew obieram kroję w cienkie paski, im cieńsze tym lepsze, wrzucam na patelnię i przesmażam ją , podlewam odrobiną wody i duszę aż będzie aldente. Doprawiam garam masala, curry, solą. Tofu kroję paski i też przesmażam. Wszystko przekładam na patelnię, mieszam, doprawiam jeszcze według uznania, posypuję natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń