Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik z pieczenią"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1079
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 156
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1079
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 156
Składniki
Botwinę oczyść, opłucz i pokrój. Zalej wrzącą, lekko zakwaszoną wodą i ugotuj. Umytą rzodkiewkę pokrój w plasterki. Ogórki obierz, przetnij na połówki, wydrąż pestki, a miąższ posiekaj w słupki.
Zsiadłe mleko wymieszaj ze śmietaną i roztrzep trzepaczką. Dodaj wystudzoną botwinkę, ogórki i rzodkiewkę oraz pokrojone w paseczki mięso z posiekaną zieleniną. Całość przypraw solą, cukrem i zalej kwasem burakowym. Wstaw chłodnik do lodówki. Podawaj po godzinie.Źródło: Kurier TV