Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć chrupiące kotlety z kurczaka to danie bardzo popularne, w każdym domu są przyrządzane nieco inaczej, a co za tym idzie, różnią się nieco smakiem. Wypróbuj nasz patent na pyszne kotlety z kurczaka, które zachwycą Cię chrupiącą skórką i soczystym środkiem, Dowiedź się, jak je przygotować.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, osusz i usuń z niej żyłki oraz pozostałości skóry czy tłuszcz. Pokrój mięso w poprzek włókien. Pamiętaj, by ciąć kawałki o grubości około 1 centymetra.
Kotlety delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa (przed rozbijaniem mięsa warto przykryć je woreczkiem lub folią spożywczą, co zapobiegnie jego chlapaniu).
Rozbite kotlety posyp przyprawą do kurczaka lub własną mieszanką ziół i przypraw. Każdy kotlet obtocz delikatnie w mące ziemniaczanej, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Jeśli lubisz grubą panierkę, to krok z obtaczaniem kotleta w jajku i bułce tartej można powtórzyć.
Na patelni rozgrzej porządnie olej rzepakowy i na gorącym już umieść kotlety w panierce. Smaż z każdej strony aż do przyrumienienia (warto smażyć je na niższej mocy palnika, by nie było obawy, że kotlet będzie gotowy jedynie z zewnątrz, a w środku pozostanie niedosmażony.