Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć chrupiące kotlety z kurczaka to danie bardzo popularne, w każdym domu są przyrządzane nieco inaczej, a co za tym idzie, różnią się nieco smakiem. Wypróbuj nasz patent na pyszne kotlety z kurczaka, które zachwycą Cię chrupiącą skórką i soczystym środkiem, Dowiedź się, jak je przygotować.
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3175
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 174
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 203
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 965
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3116
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3175
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 174
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 203
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 965
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3116
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, osusz i usuń z niej żyłki oraz pozostałości skóry czy tłuszcz. Pokrój mięso w poprzek włókien. Pamiętaj, by ciąć kawałki o grubości około 1 centymetra.
Kotlety delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa (przed rozbijaniem mięsa warto przykryć je woreczkiem lub folią spożywczą, co zapobiegnie jego chlapaniu).
Rozbite kotlety posyp przyprawą do kurczaka lub własną mieszanką ziół i przypraw. Każdy kotlet obtocz delikatnie w mące ziemniaczanej, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Jeśli lubisz grubą panierkę, to krok z obtaczaniem kotleta w jajku i bułce tartej można powtórzyć.
Na patelni rozgrzej porządnie olej rzepakowy i na gorącym już umieść kotlety w panierce. Smaż z każdej strony aż do przyrumienienia (warto smażyć je na niższej mocy palnika, by nie było obawy, że kotlet będzie gotowy jedynie z zewnątrz, a w środku pozostanie niedosmażony.