Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40314
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9308
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40314
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9308
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Podsmażamy to na patelni ( z dodatkiem oleju) aż cebulka się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i całość delikatnie solimy. Kurczaka podduszamy na patelni pod przykryciem. Dodajemy szklankę białego wina. Kurczak powinien wówczas przejąć aromat z wina i w takim wywarze się udusić do miękkości.
Po kilku minutach dodajemy pokrojony w kosteczkę serek gorgonzola. Rozpuszczamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeżeli sos zrobił się zbyt gęsty możemy dolać więcej wina:)
W tym czasie gotujemy makaron
Następnie dodajemy śmietanę, starty parmezan i doprawiamy do smaku. Na minutę przed zdjęciem z ognia dorzucamy świeży szpinak.