Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12366
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1397
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13259
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5554
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12366
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1397
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13259
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5554
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Podsmażamy to na patelni ( z dodatkiem oleju) aż cebulka się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i całość delikatnie solimy. Kurczaka podduszamy na patelni pod przykryciem. Dodajemy szklankę białego wina. Kurczak powinien wówczas przejąć aromat z wina i w takim wywarze się udusić do miękkości.
Po kilku minutach dodajemy pokrojony w kosteczkę serek gorgonzola. Rozpuszczamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeżeli sos zrobił się zbyt gęsty możemy dolać więcej wina:)
W tym czasie gotujemy makaron
Następnie dodajemy śmietanę, starty parmezan i doprawiamy do smaku. Na minutę przed zdjęciem z ognia dorzucamy świeży szpinak.