Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Danie z ryżem po polsku z pęczakiem oraz cukinią i pomidorami"
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 125
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 291
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 323
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13140
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 63
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 125
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 291
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 323
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13140
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 63
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Kaszę i ryż opłucz, osącz. Ząbek czosnku oraz cebulkę obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę i czosnek, chwilę je podsmaż. Dodaj pęczak oraz ryż i smaż dalej 2–3 minuty, często mieszając.
Następnie porcjami dolewaj gorący bulion i gotuj, aż ziarenka wchłoną cały płyn. Wtedy zmniejsz płomień i duś risotto pod przykryciem ok. 25 minut.
Cukinię i pomidorki oczyść, pokrój w grubą kostkę. Dodaj do potrawy w połowie duszenia. Pod koniec danie przypraw do smaku solą i białym pieprzem. Gotowe risotto nałóż do miseczek. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami świeżej mięty albo bazylii.Źródło: Tina