Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Danie z ryżem po polsku z pęczakiem oraz cukinią i pomidorami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13263
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1509
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14585
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6013
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13263
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1509
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14585
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6013
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Kaszę i ryż opłucz, osącz. Ząbek czosnku oraz cebulkę obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę i czosnek, chwilę je podsmaż. Dodaj pęczak oraz ryż i smaż dalej 2–3 minuty, często mieszając.
Następnie porcjami dolewaj gorący bulion i gotuj, aż ziarenka wchłoną cały płyn. Wtedy zmniejsz płomień i duś risotto pod przykryciem ok. 25 minut.
Cukinię i pomidorki oczyść, pokrój w grubą kostkę. Dodaj do potrawy w połowie duszenia. Pod koniec danie przypraw do smaku solą i białym pieprzem. Gotowe risotto nałóż do miseczek. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami świeżej mięty albo bazylii.Źródło: Tina