Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Danie z ryżem po polsku z pęczakiem oraz cukinią i pomidorami"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 388
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 388
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Kaszę i ryż opłucz, osącz. Ząbek czosnku oraz cebulkę obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę i czosnek, chwilę je podsmaż. Dodaj pęczak oraz ryż i smaż dalej 2–3 minuty, często mieszając.
Następnie porcjami dolewaj gorący bulion i gotuj, aż ziarenka wchłoną cały płyn. Wtedy zmniejsz płomień i duś risotto pod przykryciem ok. 25 minut.
Cukinię i pomidorki oczyść, pokrój w grubą kostkę. Dodaj do potrawy w połowie duszenia. Pod koniec danie przypraw do smaku solą i białym pieprzem. Gotowe risotto nałóż do miseczek. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami świeżej mięty albo bazylii.Źródło: Tina