Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Devolaje z mozzarellą"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 341
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3923
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 341
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3923
Składniki
Filety z kurczaka umyj, osusz, przekrój na pół (aby powstały 4 porcje). Połóż na nie przeźroczystą folię i delikatnie rozbij, np. trzonkiem noża na cienkie płaty. Każdy oprósz solą oraz pieprzem.
Ser mozzarella przekrój na 4 plasterki. Posiekaj koperek i natkę pietruszki. Na każdy płat połóż plasterek sera, posyp koperkiem oraz natką, zwiń mięso.
W miseczce roztrzep jajko. Na drugi talerz wsyp bułkę tartą. Kotlety zanurzaj w jajku, potem obtocz w bułce tartej. Rozgrzej olej. Smaż kotlety na małym ogniu, na złoty kolor i od razu serwuj.
Podaj z ziemniakami oraz surówką. Zamiast mozzarelli możesz użyć dowolnego sera żółtego. Do bułki tartej możesz dodać trochę pokruszonych płatków kukurydzianych lub mielonych orzechów.
Porcje 4 Przygot. 25 min Cena 3,30 zł Kalorie 235 kcal
<strong>Małgorzata Łątka z Burzyna</strong>Źródło: Takie jest życie