Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz ,nasza ulubiona ryba owinięta ciastem francuskim. Smak podkreśla camembert z pieprzem i sos śmietanowy. Dodatkowy atut dania ,całość można przygotować w 30 min. Do tego polecamy surówkę z kiszonej kapusty. Przepis na dwie osoby.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 418
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 418
Składniki
Filet rybny dzielimy na pół ,płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy z obu stron solą ,pieprzem i mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Ciasto francuskie rozwijamy ,dzielimy na pół . Na środek kładziemy pokrojony na grube plastry (prostokąty) ser ,na nim układamy ugotowany ryż ,usmażoną rybę ,oraz posiekaną natkę. Całość zawijamy i sklejamy brzegi. Górę ciasta nacinamy ,smarujemy rozbełtanym i posolonym żółtkiem. Zapiekamy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Podajemy z sosem śmietanowym i surówką z kiszonej kapusty.