Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz ,nasza ulubiona ryba owinięta ciastem francuskim. Smak podkreśla camembert z pieprzem i sos śmietanowy. Dodatkowy atut dania ,całość można przygotować w 30 min. Do tego polecamy surówkę z kiszonej kapusty. Przepis na dwie osoby.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28294
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28294
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Filet rybny dzielimy na pół ,płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy z obu stron solą ,pieprzem i mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Ciasto francuskie rozwijamy ,dzielimy na pół . Na środek kładziemy pokrojony na grube plastry (prostokąty) ser ,na nim układamy ugotowany ryż ,usmażoną rybę ,oraz posiekaną natkę. Całość zawijamy i sklejamy brzegi. Górę ciasta nacinamy ,smarujemy rozbełtanym i posolonym żółtkiem. Zapiekamy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Podajemy z sosem śmietanowym i surówką z kiszonej kapusty.