Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona kaczka w winie z warzywami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4288
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4288
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w cząstki, marchew w plastry. Na patelni podsmaż na rozgrzanym maśle uda kaczki, aż będą rumiane. Przełóż je do garnka, na pozostałym z kaczki tłuszczu podsmaż cebulkę, dodaj pieczarki, smaż 10 minut. Wlej wino, smaż jeszcze 3 minuty. Pieczarki z cebulą i winem przełóż do kaczki, dodaj marchew, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Duś godzinę pod przykryciem na małym ogniu.
Po godzinie dodaj marynowane cebulki i gałązkę rozmarynu, duś jeszcze 40 minut. Gotową kaczkę udekoruj gałązkami świeżego tymianku. Podawaj z ziemniakami.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień