Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone kawałki mięsa podane z marchewkami i cebulką razem z pieczywem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Składniki
Mięso kroimy na 3 grubsze plastry, ubijamy pięścią, solimy, pieprzymy. Doprawione plastry mięsa smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor.
W między czasie kroimy cebulę w pół plastry, doprawiamy pieprzem i solą. Usmażone kawałki mięsa wraz z tłuszczem przenosimy do garnka, dodajemy obrane młode marchewki, cebulę i dusimy do miękkości mięsa, marchewek i cebuli.
Duszone kawałki mięsa podajemy z marchewkami i cebulką razem z pieczywem. Możemy również podać z młodymi ziemniakami. Smacznego!!!