Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone kawałki mięsa podane z marchewkami i cebulką razem z pieczywem.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15121
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15121
Składniki
Mięso kroimy na 3 grubsze plastry, ubijamy pięścią, solimy, pieprzymy. Doprawione plastry mięsa smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor.
W między czasie kroimy cebulę w pół plastry, doprawiamy pieprzem i solą. Usmażone kawałki mięsa wraz z tłuszczem przenosimy do garnka, dodajemy obrane młode marchewki, cebulę i dusimy do miękkości mięsa, marchewek i cebuli.
Duszone kawałki mięsa podajemy z marchewkami i cebulką razem z pieczywem. Możemy również podać z młodymi ziemniakami. Smacznego!!!