Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszony karczek w cebuli z marchewką.

Duszony karczek w cebuli z marchewką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1421 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 634

Duszone kawałki mięsa podane z marchewkami i cebulką razem z pieczywem.

Składniki

  • schab od strony karczku 1 kg
  • cebula 3-4 szt.
  • młoda marchew 7 szt.
  • wieprzowy smalec 1/3 kostki
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na 3 grubsze plastry, ubijamy pięścią, solimy, pieprzymy. Doprawione plastry mięsa smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor.

  2. W między czasie kroimy cebulę w pół plastry, doprawiamy pieprzem i solą. Usmażone kawałki mięsa wraz z tłuszczem przenosimy do garnka, dodajemy obrane młode marchewki, cebulę i dusimy do miękkości mięsa, marchewek i cebuli.

  3. Duszone kawałki mięsa podajemy z marchewkami i cebulką razem z pieczywem. Możemy również podać z młodymi ziemniakami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń