Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z nadzieniem zrobionym z mielonego mięsa wieprzowego i ryżu, zawiniętego w liście kapusty.
Gołąbki z białej kapusty i farszu mięsnego z ryżem. Przepis jest na 37 dużych...
Odsłon: 40613
Każdy z nas lubi gołąbki czy z sosem,czy bez są wyśmienite.Serdecznie polecam...
Odsłon: 2584
Polecam pyszne gołąbki, gołąbki z kapusty białej bez dodatku ryżu, kaszy. Goł...
Odsłon: 216
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 266
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 266
Składniki
W 3 szklankach wody gotujemy ryż. Gdy woda z ryżem zacznie gęstnieć kończymy gotowanie, przykrywamy i czekamy 30 minut. Po 30 minutach ryż mieszamy, studzimy i dodajemy do zmielonego mięsa z czosnkiem. Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.
Gotowy farsz zawijamy w parzone liście kapusty, formując gołąbki.
Na dno większego garnka układamy na dno 2 liście kapusty, ziele angielskie, liście laurowe, suszoną włoszczyznę i gołąbki.
Na wierzch kładziemy zielone natki lubczyku, pietruszki i koper. Przykrywamy wszystko 2 liśćmi kapusty, zalewamy wodą z łyżką soli i gotujemy do miękkości gołąbków około 60 minut.
Po 60 minutowym gotowaniu możemy spróbować gołąbka czy jest dobry. Jeżeli jest dobry to bierzemy z garnka pół litra wywaru, mieszamy w nim 200 ml koncentratu pomidorowego, wlewamy do garnka z gołąbkami i gotujemy jeszcze z 15 minut.
Gotowe gołąbki możemy podać z pieczywem jak i z ugotowanymi ziemniakami i zrobionym sosem z wywaru w którym gotowały się gołąbki. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 53
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 102