Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117362
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8099
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1745
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1372
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117362
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8099
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1745
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1372
Składniki
Kawałki halibuta opłukać, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić na 10 minut w chłodne miejsce. W tym czasie przygotować sos: Koperek drobno posiekać, zalać szklanką wody, zagotować. Mąkę utrzeć ze śmietaną tak, aby nie było grudek, rozprowadzić odrobiną wody, następnie dodać 2- 3 łyżki wywaru koperkowego, aby nie było zbyt dużej różnicy temperatur między tym co wlewamy, a tym do czego wlewamy. Ciepłą zawiesinę wlać do sosu koperkowego. Ciągle mieszając doprowadzić sos do wrzenia. Gotować, aż zgęstnieje. Dodać osączone kapary. Podgrzewać jeszcze chwilę, aby sos przeszedł smakiem kaparów. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy sos mamy gotowy możemy smażyć naszego halibuta. Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzewamy oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy kawałki ryby. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Smacznego.