Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10580
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336884
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4651
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424576
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10580
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336884
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4651
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424576
Składniki
Kawałki halibuta opłukać, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić na 10 minut w chłodne miejsce. W tym czasie przygotować sos: Koperek drobno posiekać, zalać szklanką wody, zagotować. Mąkę utrzeć ze śmietaną tak, aby nie było grudek, rozprowadzić odrobiną wody, następnie dodać 2- 3 łyżki wywaru koperkowego, aby nie było zbyt dużej różnicy temperatur między tym co wlewamy, a tym do czego wlewamy. Ciepłą zawiesinę wlać do sosu koperkowego. Ciągle mieszając doprowadzić sos do wrzenia. Gotować, aż zgęstnieje. Dodać osączone kapary. Podgrzewać jeszcze chwilę, aby sos przeszedł smakiem kaparów. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy sos mamy gotowy możemy smażyć naszego halibuta. Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzewamy oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy kawałki ryby. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Smacznego.