Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5190
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 40
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 61
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5190
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 40
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 61
Składniki
Kawałki halibuta opłukać, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić na 10 minut w chłodne miejsce. W tym czasie przygotować sos: Koperek drobno posiekać, zalać szklanką wody, zagotować. Mąkę utrzeć ze śmietaną tak, aby nie było grudek, rozprowadzić odrobiną wody, następnie dodać 2- 3 łyżki wywaru koperkowego, aby nie było zbyt dużej różnicy temperatur między tym co wlewamy, a tym do czego wlewamy. Ciepłą zawiesinę wlać do sosu koperkowego. Ciągle mieszając doprowadzić sos do wrzenia. Gotować, aż zgęstnieje. Dodać osączone kapary. Podgrzewać jeszcze chwilę, aby sos przeszedł smakiem kaparów. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy sos mamy gotowy możemy smażyć naszego halibuta. Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzewamy oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy kawałki ryby. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Smacznego.