Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często tak bywa, że na niedzielny obiad zrobimy schabowe lub np. steki i po obiedzie jeszcze nam zostają. Oczywiście drugi obiad jak najbardziej, ale już tak nie smakują. Ja proponuję podać to samo, ale troszeczkę inaczej, i sukces gwarantowany.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1094
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 215
Polecam.
Odsłon: 1090
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1094
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 215
Polecam.
Odsłon: 1090
Składniki
Jeżeli mamy duże kotlety czy steki u mnie steki wg tego przepisu https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-steki-wieprzowe-po-wiedensku,1978973,bobby.html to dzielimy na kilka kawałków by kotlet był wielkości bułki do hamburgerów
Następnie przygotowujemy składniki czyli kroimy warzywa i wykładamy ser.
Podgrzewamy otwartą bułkę w kuchni mikrofalowej lub na patelni, ale nie spiekamy. Na jedną część kładziemy sos.
Następnie na bułkę kładziemy plastry sera kotleta i smarujemy drugim sosem.
Dodajemy kawałki ogórka oraz talarki cebuli.
Aby ładnie i smacznie zakończyć dodajemy listek sałaty lodowej oraz dodajemy sos.
Wszystko ładnie przykrywamy i patyczkiem do szaszłyków przebijam całość by nic się nie przesunęło . A teraz to już tylko ulubione dodatki np frytki i Smacznego