Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10984
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13254
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5015
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10984
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13254
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5015
Składniki
1. Kaszę upraż w suchym rondelku, aż zacznie wydawać orzechowy aromat. Następnie opłucz, zalej około 200 ml wrzątku i gotuj 15 minut. 2. W drugim naczyniu rozgrzej 2 łyżki oleju słonecznikowego, tego z pomidorków suszonych. Dorzuć pomidorki suszone pokrojone w słupki, szalotkę pokrojoną w drobną kostkę oraz czosnek drobniutko pokrojony. 3. Podsmaż aż szalotka i czosnek się zeszklą (ok. 5 min.). Następnie dorzuć cukinię (bez gąbczastego wnętrza) i paprykę pokrojone w kostkę. 4. Smaż aż warzywa zmiękną (około 10 min.). 5. Na koniec dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i dopraw solą morską, czarnym pieprzem świeżo mielonym, papryką ostrą w proszku i tymiankiem. 5. Smacznego