Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 28
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17416
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 28
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17416
Składniki
1. Kaszę upraż w suchym rondelku, aż zacznie wydawać orzechowy aromat. Następnie opłucz, zalej około 200 ml wrzątku i gotuj 15 minut. 2. W drugim naczyniu rozgrzej 2 łyżki oleju słonecznikowego, tego z pomidorków suszonych. Dorzuć pomidorki suszone pokrojone w słupki, szalotkę pokrojoną w drobną kostkę oraz czosnek drobniutko pokrojony. 3. Podsmaż aż szalotka i czosnek się zeszklą (ok. 5 min.). Następnie dorzuć cukinię (bez gąbczastego wnętrza) i paprykę pokrojone w kostkę. 4. Smaż aż warzywa zmiękną (około 10 min.). 5. Na koniec dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i dopraw solą morską, czarnym pieprzem świeżo mielonym, papryką ostrą w proszku i tymiankiem. 5. Smacznego