Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 112
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 112
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
1. Kaszę upraż w suchym rondelku, aż zacznie wydawać orzechowy aromat. Następnie opłucz, zalej około 200 ml wrzątku i gotuj 15 minut. 2. W drugim naczyniu rozgrzej 2 łyżki oleju słonecznikowego, tego z pomidorków suszonych. Dorzuć pomidorki suszone pokrojone w słupki, szalotkę pokrojoną w drobną kostkę oraz czosnek drobniutko pokrojony. 3. Podsmaż aż szalotka i czosnek się zeszklą (ok. 5 min.). Następnie dorzuć cukinię (bez gąbczastego wnętrza) i paprykę pokrojone w kostkę. 4. Smaż aż warzywa zmiękną (około 10 min.). 5. Na koniec dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i dopraw solą morską, czarnym pieprzem świeżo mielonym, papryką ostrą w proszku i tymiankiem. 5. Smacznego