Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona duszona z żeberkami to dobry pomysł na smaczne danie bez dużego nakładu pracy. Smacznego.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3319
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3319
Składniki
Kiszoną kapustę pokroić, włożyć do garnka ( gdy jest bardzo kwaśna wypłukać). Dodać angielskie ziele, liście laurowe, kminek, zalać wodą i gotować.
Pokrojone na porcje żeberka natrzeć solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Zrumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym smalcem.
Pod koniec smażenia żeberek wsypać pokrojoną w piórka cebulę, zeszklić
Rumiane żeberka razem z cebulą przełożyć do garnka z kapustą, wsypać obraną i pokrojoną w pół plasterki marchewkę, dusić pod przykryciem do miękkości.
Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawić do smaku, dusić przez kilka minut.