Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Karkówkę umyłem, osuszyłem.. Jeśli karkówka pokroiłem w plastry o grubości ok. 1 cm. Doprawiłem z obu stron solą, pieprzem i papryką słodką. Przykryłem mięso folią spożywczą i wstawiłem do lodówki na 2 godziny (można na dłużej). Potem każdy plaster karkówki otoczyłem w mące pszennej. Następnie na patelni rozgrzałem olej i smażyłem karkówkę z obu stron na rumiano.
Pieczarki oczyściłem, a następnie pokroiłem na dość grube plasterki (ok. 0,5 cm).
Paprykę umyłem, osuszyłem , usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w średnią kostkę.
Cebulę obrałem, pokroiłem na części, a następnie każdą część podzieliłem na mniejsze cząstki.
Ogórki kiszone odsączyłem z zalewy, pokroiłem w kostkę o boku ok. 1 cm.
W żaroodpornym na dnie wyłożyłem połowę podsmażonej karkówki, na to połowę dodatków (pokrojone pieczarki, cebulę, paprykę i ogórki kiszone), następnie kolejną porcję karkówki i pozostałe pieczarki, cebulę, paprykę czerwoną oraz ogórki kiszone.
Przygotowałem sos: w tym celu wymieszałem szklankę przegotowanej wody,
190 g koncentratu pomidorowego, pół szklanki ketchupu pikantnego, 1 łyżeczkę czosnku suszonego , 3 łyżki cukru, 3 łyżki octu winnego, 1 łyżka sosu sojowego, 1 czubatą łyżeczkę papryki słodkiej mielonej oraz szczyptę chili pieprzu cayenne. Następnie doprawiłem sos do smaku ..
Przykryłem naczynie żaroodporne i wstawiłem do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i zapiekałem przez około 2 godziny. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryłem naczynie żaroodporne, by sos nieco odparował i zgęstniał. Po upieczenie wyjąłem mięso przełożyłem na talerze. Smacznego!
Śledzie po cygańsku to pyszne danie o wyrazistym, słodko-ostrym smaku na bazi...
Odsłon: 7089
Karkówka "po cygańsku" to "prawie" gulasz przygotowywany w piekarniku. Składn...
Odsłon: 4847
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, d...
Odsłon: 20
Makaron z boczkiem i szpinakiem to szybka i aromatyczna kolacja lub lunch, kt...
Odsłon: 19
Wieprzowina z warzywami z wolnowara to pyszna propozycja na obiad dla całej r...
Odsłon: 5877
Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad wegetariański, makaron z piec...
Odsłon: 3093
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 51
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, d...
Odsłon: 20
Makaron z boczkiem i szpinakiem to szybka i aromatyczna kolacja lub lunch, kt...
Odsłon: 19
Wieprzowina z warzywami z wolnowara to pyszna propozycja na obiad dla całej r...
Odsłon: 5877
Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad wegetariański, makaron z piec...
Odsłon: 3093
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 51
Składniki
Karkówkę umyłem, osuszyłem.. Jeśli karkówka pokroiłem w plastry o grubości ok. 1 cm. Doprawiłem z obu stron solą, pieprzem i papryką słodką. Przykryłem mięso folią spożywczą i wstawiłem do lodówki na 2 godziny (można na dłużej). Potem każdy plaster karkówki otoczyłem w mące pszennej. Następnie na patelni rozgrzałem olej i smażyłem karkówkę z obu stron na rumiano. Pieczarki oczyściłem, a następnie pokroiłem na dość grube plasterki (ok. 0,5 cm). Paprykę umyłem, osuszyłem , usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w średnią kostkę. Cebulę obrałem, pokroiłem na części, a następnie każdą część podzieliłem na mniejsze cząstki. Ogórki kiszone odsączyłem z zalewy, pokroiłem w kostkę o boku ok. 1 cm. W żaroodpornym na dnie wyłożyłem połowę podsmażonej karkówki, na to połowę dodatków (pokrojone pieczarki, cebulę, paprykę i ogórki kiszone), następnie kolejną porcję karkówki i pozostałe pieczarki, cebulę, paprykę czerwoną oraz ogórki kiszone. Przygotowałem sos: w tym celu wymieszałem szklankę przegotowanej wody, 190 g koncentratu pomidorowego, pół szklanki ketchupu pikantnego, 1 łyżeczkę czosnku suszonego , 3 łyżki cukru, 3 łyżki octu winnego, 1 łyżka sosu sojowego, 1 czubatą łyżeczkę papryki słodkiej mielonej oraz szczyptę chili pieprzu cayenne. Następnie doprawiłem sos do smaku .. Przykryłem naczynie żaroodporne i wstawiłem do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i zapiekałem przez około 2 godziny. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryłem naczynie żaroodporne, by sos nieco odparował i zgęstniał. Po upieczenie wyjąłem mięso przełożyłem na talerze. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto z brokułem i mascarpone
Dania główne
Makaron z boczkiem i szpinakiem
Dania główne
Fajitas z kurczakiem
Dania główne
Zupa koperkowa z jajkiem i grzybami
Risotto z brokułem i mascarpone
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, d...
Odsłon: 20
Makaron z boczkiem i szpinakiem
Makaron z boczkiem i szpinakiem to szybka i aromatyczna kolacja lub lunch, kt...
Odsłon: 19