Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17032
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9486
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2059
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4063
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 656
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 324
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17032
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9486
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2059
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4063
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 656
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 324
Składniki
Najważniejsze to, żeby patelnia była sucha i podczas smażenia na tłuszcz nie dostała się woda. Jeśli smażymy mięso /zwłaszcza rozmrażane/ powinniśmy je najpierw dobrze osuszyć papierowym ręcznikiem. Przed smażeniem dobrze jest przetrzeć suchą patelnię wacikiem nasączonym octem /spirytusowym lub winnym/. Tłuszcz nie będzie pryskał na patelni jeśli dodamy do niego szczyptę soli, mąki ziemniaczanej lub kawałek suchej skórki chleba. Jeśli smażymy pączki lub faworki na początku smażenia do lekko rozgrzanego tłuszczu możemy dodać ok. 1 łyżki octu winnego lub soku z cytryny.