Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny polski krupnik z groszkiem"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Żeberka umyj, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, gotuj aż mięso zmięknie. Kaszę wypłucz, włoszczyznę obierz, pokrój. Dodaj do zupy włoszczyznę, pokrojoną cebulę, kaszę, suszone grzyby, masło. Gotuj 30 minut, mieszając.
Ziemniaki obierz, umyj pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z groszkiem konserwowym i zalewą. Gotuj do miękkości ziemniaków. Mięso wyjmij, oddziel od kości, pokrój w kostkę i dodaj do zupy, przypraw. Gotową zupę rozlej na porcje, udekoruj natką pietruszki.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień