Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny polski krupnik z groszkiem"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Żeberka umyj, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, gotuj aż mięso zmięknie. Kaszę wypłucz, włoszczyznę obierz, pokrój. Dodaj do zupy włoszczyznę, pokrojoną cebulę, kaszę, suszone grzyby, masło. Gotuj 30 minut, mieszając.
Ziemniaki obierz, umyj pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z groszkiem konserwowym i zalewą. Gotuj do miękkości ziemniaków. Mięso wyjmij, oddziel od kości, pokrój w kostkę i dodaj do zupy, przypraw. Gotową zupę rozlej na porcje, udekoruj natką pietruszki.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień