Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne klopsiki z mięsa drobiowego skąpane w aromatycznym sosie serowym. Prosty obiad dla całej rodziny. Przepadają za nimi zwłaszcza dzieci. Można serwować je z makaronem, ziemniakami lub kaszą.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68744
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68744
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czerstwą bułkę zalej wodą.
Do miski przełóż mięso mielone, wbij jedno całe jajko. Dodaj pokrojoną cebulę i odciśniętą z wody bułkę. Składniki dopraw solą i pieprzem. Masę na pulpety wyrabiaj dłońmi. Następnie uformuj równej wielkości klopsiki.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki klarowanego masła. Pulpeciki smaż z dwóch stron na złoty kolor.
Ser żółty zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Natkę pietruszki drobno poszatkuj. Do miseczki wlej śmietankę, wsyp ser, dodaj przyprawy. Składniki wymieszaj. Gotowym sosem zalej klopsiki. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Klopsiki w sosie serowym podduś przez chwilę na wolnym ogniu. Gotowe danie serwuj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!