Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to propozycja wyjątkowej kolacji. :)
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1165
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4320
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 55
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7496
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1165
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4320
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 55
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7496
Składniki
Mleko zagotować. Dodać szczyptę soli. Wsypać kaszkę i gotować przez kilka minut stale mieszając. Odstawić.
Jajka rozmącić w miseczce. Ser zetrzeć na tarce. Czosnek obrać. Jajka, ser, gałkę dodać do kaszki, wymieszać. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać. Masę wyłożyć na blachę. Powierzchnię wygładzić. Masa powinna mieć 1-2 cm grubości.
Wykroić półksiężyce za pomocą szklanki. Inną blachę wysmarować masłem. Nałożyć pierwszą warstwę półksiężyców. Posypać ziołami. Nałożyć drugą warstwę. Posypać ziołami. W rondelku roztopić masło. Polać masłem kluseczki.
Piec w temperaturze 200°C przez 15 minut na góra-dół. Smacznego! :)