Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to propozycja wyjątkowej kolacji. :)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2690
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 174
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2690
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 174
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Mleko zagotować. Dodać szczyptę soli. Wsypać kaszkę i gotować przez kilka minut stale mieszając. Odstawić.
Jajka rozmącić w miseczce. Ser zetrzeć na tarce. Czosnek obrać. Jajka, ser, gałkę dodać do kaszki, wymieszać. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać. Masę wyłożyć na blachę. Powierzchnię wygładzić. Masa powinna mieć 1-2 cm grubości.
Wykroić półksiężyce za pomocą szklanki. Inną blachę wysmarować masłem. Nałożyć pierwszą warstwę półksiężyców. Posypać ziołami. Nałożyć drugą warstwę. Posypać ziołami. W rondelku roztopić masło. Polać masłem kluseczki.
Piec w temperaturze 200°C przez 15 minut na góra-dół. Smacznego! :)