Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zamiast pulpecików - kotleciki drobiowe w sosie pieczarkowym tak banalnym w wykonaniu, że każdy sobie z nim poradzi:). W prostocie siła, smacznego!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 172
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 173
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2612
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 172
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 173
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2612
Składniki
Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i tłuczemy jak na kotlety. Posypujemy przyprawami, mieszamy z musztardą. Podsmażamy na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w niezbyt małe kawałki (u mnie ćwiartki). Dodajemy do filetów, dusimy do wyparowania wody.
Na koniec dodajemy jogurt, śmietanę, posiekany koperek i ewentualnie więcej musztardy do smaku (w zależności od tego jakiej używamy sos może być mniej lub więcej aromatyczny, musimy wyregulować smak sami). Doprawiamy do smaku. Dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje.