Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te kotleciki zasmakują całej rodzinie , będą zachwyceni.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Składniki
Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Morele, żurawinę przepłukać ciepłą wodą. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa, wbić jajko i dokładnie wymieszać.
Podzielić na 5 części, z każdej uformować placuszek, ułożyć po 2 morele i trochę żurawiny.
Uformować kotlety i obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać trochę oleju , smażyć kotlety na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z różnymi dodatkami.