Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te kotleciki zasmakują całej rodzinie , będą zachwyceni.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118109
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2151
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1547
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118109
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2151
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1547
Składniki
Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Morele, żurawinę przepłukać ciepłą wodą. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa, wbić jajko i dokładnie wymieszać.
Podzielić na 5 części, z każdej uformować placuszek, ułożyć po 2 morele i trochę żurawiny.
Uformować kotlety i obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać trochę oleju , smażyć kotlety na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z różnymi dodatkami.