Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne, mocno pomidorowe danie, na szybki obiadek
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1926
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1619
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2565
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1926
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1619
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2565
Składniki
1. mięso myjemy, kroimy w dość dużą kostkę, rozgrzewamy olej od suszonych pomidorów, rumienimy mięsko, przekładamy do rondla, podlewamy wodą, dusimy, 2. obieramy pieczarki, kroimy dość grubo, cebule podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek, pieczarki, podsmażamy, 3. do mięsa dodajemy pomidory z zalewą, pokrojone pomidory suszone, na końcu pieczarki, doprawiamy, dusimy do miękkości, można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, ja nie dodałam, bo chociaż kolor jest słaby, to smak pomidorów mocno wyczuwalny, na końcu dodajemy oregano, najlepiej smakuje z ryżem smacznego