Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wymyślone na szybko, bez wysiłku i kombinowania. Dla mnie smakowo okazało się strzałem w dziesiątkę. Polecam!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3820
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3820
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
W pierwszej kolejności sporządzamy prosty dip bazyliowy. Mieszamy ze sobą kefir i majonez, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane listki bazylii. Składniki dobrze mieszamy, dip odstawiamy na 15 minut do lodówki. Kuskus zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut, następnie mieszamy. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, w ten sam sposób rozdrabniamy obraną cebulę. W rondelku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone warzywa, podsmażamy przez chwilę, aby w efekcie końcowym papryka była chrupiąca, nie miękka. Warzywa doprawiamy do smaku solą i pieprzem, łączymy z pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami, kuskusem. Dodajemy łyżeczkę zalewy spod pomidorów. Całość mieszamy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy nasze danie. Kuskus podajemy ze schłodzonym dipem bazyliowym.
Smacznego.