Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49632
Dodano: 17.02.2015
Odsłon: 5353
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Filet z łososia nacieramy sokiem z cytryny, solimy, oprószamy pieprzem. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła, na gorący tłuszcz wkładamy łososia, obkładamy go resztą masła przeznaczonego do ryby, smażymy pod przykryciem 7- 10 minut.
W tym czasie przygotowujemy sos: Masło rozpuszczamy w rondelku, wsypujemy osączone kapary, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy. Całość smażymy 2 minuty, aby mąka lekko się zeszkliła. Następnie wlewamy wodę, stopniowo po 2 łyżki i mieszamy, aby nie utworzyły się grudki. Dodajemy śmietanę, sos doprowadzamy do wrzenia.
Usmażonego łososia podajemy polanego sosem kaparowym.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

monikagotuje 18 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Smaczny łosoś u mnie dziś też gościł na obiedzie,pozdrawiam:) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

ziembulka 18 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Po prostu wspaniały :) musi się rozpływać w ustach ! Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 18 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Beatko ,dla mnie idealny! <35 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Mniam, to wprost dla mnie :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 18 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam! :D Na masełku jest najlepszy :) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz