Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem szczerze, że nie przepadam za łososiem, ale mój mąż uwielbia tę rybkę, stąd moja propozycja. Lekkie danie rybne, z dodatkiem sosu kaparowego. Całość można przygotować w 20 minut, więc gorąco polecam wszystkim zabieganym.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 812
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425339
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10775
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 812
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425339
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10775
Składniki
Filet z łososia nacieramy sokiem z cytryny, solimy, oprószamy pieprzem. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła, na gorący tłuszcz wkładamy łososia, obkładamy go resztą masła przeznaczonego do ryby, smażymy pod przykryciem 7- 10 minut. W tym czasie przygotowujemy sos: Masło rozpuszczamy w rondelku, wsypujemy osączone kapary, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy. Całość smażymy 2 minuty, aby mąka lekko się zeszkliła. Następnie wlewamy wodę, stopniowo po 2 łyżki i mieszamy, aby nie utworzyły się grudki. Dodajemy śmietanę, sos doprowadzamy do wrzenia. Usmażonego łososia podajemy polanego sosem kaparowym.
Smacznego.