Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem szczerze, że nie przepadam za łososiem, ale mój mąż uwielbia tę rybkę, stąd moja propozycja. Lekkie danie rybne, z dodatkiem sosu kaparowego. Całość można przygotować w 20 minut, więc gorąco polecam wszystkim zabieganym.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1534
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1288
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1192
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1534
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1288
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1192
Składniki
Filet z łososia nacieramy sokiem z cytryny, solimy, oprószamy pieprzem. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła, na gorący tłuszcz wkładamy łososia, obkładamy go resztą masła przeznaczonego do ryby, smażymy pod przykryciem 7- 10 minut. W tym czasie przygotowujemy sos: Masło rozpuszczamy w rondelku, wsypujemy osączone kapary, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy. Całość smażymy 2 minuty, aby mąka lekko się zeszkliła. Następnie wlewamy wodę, stopniowo po 2 łyżki i mieszamy, aby nie utworzyły się grudki. Dodajemy śmietanę, sos doprowadzamy do wrzenia. Usmażonego łososia podajemy polanego sosem kaparowym.
Smacznego.