Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić, kruche, soczyste, rozpływające się w ustach schabowe? Wystarczy przed panierowaniem zanurzyć plastry mięsa w marynacie. Marynata z kefiru do schabowych sprawi, że kotlety wyją dobre jak nigdy dotąd. Jak zrobić marynatę z kefiru do schabowych? Wystarczy przelać do miski kefir, dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz sól i pieprz ziołowy. Pokrojone plastry schabu rozbijamy delikatnie tłuczkiem i zanurzamy w powstałej marynacie. Mięso wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie należy wyciągnąć plastry schabu z marynaty, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej oraz usmażyć na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Czym zastąpić kefir w marynacie do schabowych? Zamiast kefiru do marynaty możemy dodać mleko, maślankę lub jogurt naturalny. Efekt będzie podobny.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13711
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13711
Składniki
Schab pokrój na plastry i rozbij delikatnie tłuczkiem.
Cebulę pokrój w piórka.
Do miski przelej kefir, dodaj cebulę i przyprawy. Mięso zanurz w powstałej marynacie. Miskę przykryj i w staw do lodówki na minimum 2-3 godziny (najlepiej na całą noc).
Zamarynowane mięso wyciągnij z miski na talerz. Przygotuj panierkę do kotletów i usmaż schabowe na złoty kolor.