Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marynowane szparagi w naleśnikach"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 176
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 176
Składniki
Mleko, mąkę i jajko wymieszaj mikserem. Ciasto na naleśniki odstaw na 15 minut.
Szparagi umyj, oderwij (lub odetnij) zdrewniałe końce, włóż do posolonej wody i gotuj 8 minut.
Cebulę pokrój w kostkę. Rozłup orzechy. Pomidory umyj, wytnij środek, i pokrój na kawałki. Trybulę posiekaj. Ocet utrzyj z cukrem, solą, pieprzem, dolej 5 łyżek wody i olej z orzechów. Ubij trzepaczką sos winegret. Orzechy wymieszaj z cebulą, trybulą i pomidorami. Szparagi wyjmij z wody, osącz, dodaj do pokrojonych warzyw i orzechów. Polej winegretem, odstaw do marynowania.
Usmaż naleśniki, a na gotowych rozłóż farsz. Zwiń i od razu podawaj. Czas przygotowania: 35 minut 240 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień