Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marynowane szparagi w naleśnikach"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4708
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 322
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4708
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 322
Składniki
Mleko, mąkę i jajko wymieszaj mikserem. Ciasto na naleśniki odstaw na 15 minut.
Szparagi umyj, oderwij (lub odetnij) zdrewniałe końce, włóż do posolonej wody i gotuj 8 minut.
Cebulę pokrój w kostkę. Rozłup orzechy. Pomidory umyj, wytnij środek, i pokrój na kawałki. Trybulę posiekaj. Ocet utrzyj z cukrem, solą, pieprzem, dolej 5 łyżek wody i olej z orzechów. Ubij trzepaczką sos winegret. Orzechy wymieszaj z cebulą, trybulą i pomidorami. Szparagi wyjmij z wody, osącz, dodaj do pokrojonych warzyw i orzechów. Polej winegretem, odstaw do marynowania.
Usmaż naleśniki, a na gotowych rozłóż farsz. Zwiń i od razu podawaj. Czas przygotowania: 35 minut 240 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień