Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu od wielu lat jajka z farszem pieczarkowym są obowiązkowym daniem na Wielkanoc. Lubią je i dorośli i dzieci. To jedno z najsmaczniejszych nadzień do jajek i co ważne, jest bardzo szybkie w przygotowaniu.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17216
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4862
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7560
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17216
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4862
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7560
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na połówki wzdłuż. Wydrążamy żółtka, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem na „żwirek”, czyli niezbyt drobno.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy do zeszklenia. Pieczarki również drobno kroimy i dorzucamy do zeszklonej cebuli. Przyprawiamy całość pieprzem, maggi i solą dosyć mocno ponieważ dodamy do pieczarek żółtka, które wchłoną trochę przypraw. Smażymy około15 minut.
Do lekko przestudzonych pieczarek dodajemy żółtka oraz posiekaną natkę. Nakładamy farsz do białek. Na każde jajko dajemy odrobinę posiekanej natki.
Jajka z farszem pieczarkowym gotowe!