Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i automatyczne danie , rozpływające się w ustach.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326984
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12181
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17218
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326984
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12181
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17218
Składniki
Mintaja (u mnie mrozony) rozmrozić, umyć, położyć na papierowym ręczniku , można delikatne wytrzeć. Rybę przyprawić solą i pieprzem Obtoczyć delikatnie w mące Rozgrzać 2-4 łyżki oliwy z oliwek i smażyć, obracając, przez 4 minuty, Warzywa ugotować przez 5 minut. Wylać wodę (80%),w której się gotowała, resztę zostawić w garnku z warzywami. Podsmażoną rybkę przełożyć do garnka z warzywami, następnie dodać pomidorki z puszki z sosem oraz oregano.Mozna jeszcze dodać 1-2łyżki oliwy z oliwek. Wszystko delikatnie przemieszać łýżką, wstawić na mały ogień i dusić 30-40 minut, bez przykrycia. To danie świetnie smakuje również na zimno.