Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i automatyczne danie , rozpływające się w ustach.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 187
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7977
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 187
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7977
Składniki
Mintaja (u mnie mrozony) rozmrozić, umyć, położyć na papierowym ręczniku , można delikatne wytrzeć. Rybę przyprawić solą i pieprzem Obtoczyć delikatnie w mące Rozgrzać 2-4 łyżki oliwy z oliwek i smażyć, obracając, przez 4 minuty, Warzywa ugotować przez 5 minut. Wylać wodę (80%),w której się gotowała, resztę zostawić w garnku z warzywami. Podsmażoną rybkę przełożyć do garnka z warzywami, następnie dodać pomidorki z puszki z sosem oraz oregano.Mozna jeszcze dodać 1-2łyżki oliwy z oliwek. Wszystko delikatnie przemieszać łýżką, wstawić na mały ogień i dusić 30-40 minut, bez przykrycia. To danie świetnie smakuje również na zimno.