Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej to znowu ja dziś piątek weekendu początek, to że piątek nie znaczy że musi być ryba ale jakoś moją rodzinkę właśnie dziś naszło na takie danie. Bardzo się ucieszyłam bo pyszną rybkę kupiłam, zero ości co mnie cieszy bo nie lubię ryb gdzie są ości wstyd się przyznać ale nie umiem takich jeść od razu się duszę. Kiedyś nie jadłam w ogóle ryb ale jak byłam u mojej przyjaciółki w Słupsku namówiła mnie na dorsza i powiem wam że to najsmaczniejsza ryba jaką kiedykolwiek jadłam.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 348
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1472
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 627
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1290
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 348
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1472
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 627
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1290
Składniki
Rybę rozmrozić wyciągając ją nocą na durszlak. Gdy ładnie na spokojnie się odmroziła każdy kawałek osobno posolić, następnie dość obficie obtoczyć przed smażeniem każdy kawałek w mące.
Na patelnię wlać sporą ilość oleju tak mniej więcej pół litra, lekko go rozgrzać. Następnie ułożyć obtoczone w mące kawałki ryby i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Usmażoną rybę podałam z ziemniakami polanymi lekko tłuszczem ze smażonej ryby oraz surówką z kiszonej kapusty z cebulą i olejem. Rybę tuż przed podaniem można lekko skropić sokiem z cytryny jest wtedy lepszy smak. Obiad zniknął w mgnieniu oka.