Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muszle ze szpinakiem"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 776
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 776
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju.
Cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, szpinak oczyść, umyj, osusz i pokrój. Podsmaż na rozgrzanym oleju, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj je z miękkim serem białym, mlekiem i bułką tartą.
Napełnij farszem muszle makaronowe i ułóż je w naczyniu żaroodpornym na warstwie pomidorów wymieszanych z solą i pieprzem.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 20 minut.
Czas: 60 min, 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV