Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muszle ze szpinakiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju.
Cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, szpinak oczyść, umyj, osusz i pokrój. Podsmaż na rozgrzanym oleju, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj je z miękkim serem białym, mlekiem i bułką tartą.
Napełnij farszem muszle makaronowe i ułóż je w naczyniu żaroodpornym na warstwie pomidorów wymieszanych z solą i pieprzem.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 20 minut.
Czas: 60 min, 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV