Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Penne z łososiem i rozmarynem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13310
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13310
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, roztarty czosnek, smażymy, aż cebula się zeszkli.
Łososia dzielimy na kawałki, wrzucamy na patelnię z cebulą, dodajemy śmietanę, podgrzewamy 5 minut. Na koniec wrzucamy oliwki lub kapary i, jeśli to konieczne, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Odcedzony makaron mieszamy z rybnym sosem, posypujemy tartym serem, dekorujemy gałązkami świeżego rozmarynu.
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 196 kcal Białko 5,1 g/Tłuszcz 7,2 g/Węglowodany 28 gŹródło: Rewia