Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Penne z łososiem i rozmarynem"
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 17
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 502
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 109
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 17
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 502
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 109
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, roztarty czosnek, smażymy, aż cebula się zeszkli.
Łososia dzielimy na kawałki, wrzucamy na patelnię z cebulą, dodajemy śmietanę, podgrzewamy 5 minut. Na koniec wrzucamy oliwki lub kapary i, jeśli to konieczne, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Odcedzony makaron mieszamy z rybnym sosem, posypujemy tartym serem, dekorujemy gałązkami świeżego rozmarynu.
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 196 kcal Białko 5,1 g/Tłuszcz 7,2 g/Węglowodany 28 gŹródło: Rewia