Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona szynka wieprzowa w marynacie z żurawiną

Pieczona szynka wieprzowa w marynacie z żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 704

Dodano:

Odsłon: 14293

Bardzo dobre mięsko jako dodatek do obiadu. Można też wykorzystać jako wędlinkę do chlebka na zimno.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyć dwie kulki mięsa, osuszyć i włożyć do naczynia ceramicznego. Oprószyć przyprawą Kucharek, pieprzem i solą.

  2. Posmarować mięso melasą z granatem.

  3. Wlać czerwone wino, wstawić do lodówki i dobrze schłodzić

  4. Obficie oprószyć majerankiem.

  5. Obrać ząbki czosnku i położyć na mięsie. Dodać kawałki masła.

  6. Posypać suszoną żurawiną.

  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 1 godz. 20 minut.

  8. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń