Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostre pieczone kotlety z dodatkiem tartej zielonej papryki. Doskonale smakują na ciepło i zimno.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1855
Składniki
Oczyszczoną paprykę ścieramy ma dużych oczkach tarki, potem odlewamy nadmiar wody, ale nie odciskamy papryki. Zmielone mięso mieszamy z przyprawami, na początek możemy dodać mniej ostrej papryki. Do mięsa dodajemy roztrzepane jajko, bułkę i starty czosnek i paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy, sprawdzamy smak i wtedy ewentualnie możemy doprawić ostrą papryką. Z mięsa formujemy około 10 kotletów i obtaczamy je w mieszance bułki tartej z siemieniem lnianym.
Kotlety wykładamy na gęsto tkany ruszt, lub papier do pieczenia, przekładamy na blaszkę i pieczemy w 180 C około 40 minut.