Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostre pieczone kotlety z dodatkiem tartej zielonej papryki. Doskonale smakują na ciepło i zimno.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1894
Składniki
Oczyszczoną paprykę ścieramy ma dużych oczkach tarki, potem odlewamy nadmiar wody, ale nie odciskamy papryki. Zmielone mięso mieszamy z przyprawami, na początek możemy dodać mniej ostrej papryki. Do mięsa dodajemy roztrzepane jajko, bułkę i starty czosnek i paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy, sprawdzamy smak i wtedy ewentualnie możemy doprawić ostrą papryką. Z mięsa formujemy około 10 kotletów i obtaczamy je w mieszance bułki tartej z siemieniem lnianym.
Kotlety wykładamy na gęsto tkany ruszt, lub papier do pieczenia, przekładamy na blaszkę i pieczemy w 180 C około 40 minut.