Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostre pieczone kotlety z dodatkiem tartej zielonej papryki. Doskonale smakują na ciepło i zimno.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5482
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8817
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7663
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5239
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5482
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8817
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7663
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5239
Składniki
Oczyszczoną paprykę ścieramy ma dużych oczkach tarki, potem odlewamy nadmiar wody, ale nie odciskamy papryki. Zmielone mięso mieszamy z przyprawami, na początek możemy dodać mniej ostrej papryki. Do mięsa dodajemy roztrzepane jajko, bułkę i starty czosnek i paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy, sprawdzamy smak i wtedy ewentualnie możemy doprawić ostrą papryką. Z mięsa formujemy około 10 kotletów i obtaczamy je w mieszance bułki tartej z siemieniem lnianym.
Kotlety wykładamy na gęsto tkany ruszt, lub papier do pieczenia, przekładamy na blaszkę i pieczemy w 180 C około 40 minut.