Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostre pieczone kotlety z dodatkiem tartej zielonej papryki. Doskonale smakują na ciepło i zimno.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Składniki
Oczyszczoną paprykę ścieramy ma dużych oczkach tarki, potem odlewamy nadmiar wody, ale nie odciskamy papryki. Zmielone mięso mieszamy z przyprawami, na początek możemy dodać mniej ostrej papryki. Do mięsa dodajemy roztrzepane jajko, bułkę i starty czosnek i paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy, sprawdzamy smak i wtedy ewentualnie możemy doprawić ostrą papryką. Z mięsa formujemy około 10 kotletów i obtaczamy je w mieszance bułki tartej z siemieniem lnianym.
Kotlety wykładamy na gęsto tkany ruszt, lub papier do pieczenia, przekładamy na blaszkę i pieczemy w 180 C około 40 minut.