Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostre pieczone kotlety z dodatkiem tartej zielonej papryki. Doskonale smakują na ciepło i zimno.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 71
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 157
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 420
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 260
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 71
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 157
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 420
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 260
Składniki
Oczyszczoną paprykę ścieramy ma dużych oczkach tarki, potem odlewamy nadmiar wody, ale nie odciskamy papryki. Zmielone mięso mieszamy z przyprawami, na początek możemy dodać mniej ostrej papryki. Do mięsa dodajemy roztrzepane jajko, bułkę i starty czosnek i paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy, sprawdzamy smak i wtedy ewentualnie możemy doprawić ostrą papryką. Z mięsa formujemy około 10 kotletów i obtaczamy je w mieszance bułki tartej z siemieniem lnianym.
Kotlety wykładamy na gęsto tkany ruszt, lub papier do pieczenia, przekładamy na blaszkę i pieczemy w 180 C około 40 minut.