Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna nibypizza z cebulą"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4849
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4849
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Składniki
35 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na 8 porcji
Aleksandra Szoda z Porajowa
Gotowe ciasto francuskie przekładam wraz z papierem na blaszkę. Smaruję ciasto warstwą keczupu i kroję je na 8 równych trójkątów.
Cebulę obieram, kroję w drobną kostkę i rozsypuję równomiernie po całym cieście. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Posypuję nim wierzch ciasta.
Na koniec oprószam je czosnkiem niedźwiedzim. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę 25 min. Wyjmuję, lekko studzę na kratce i podaję jako przekąskę. Świetna np. do piwa.Źródło: Kobieta i życie