Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochłonna pizza na gotowym cieście francuskim. Jest szybsza w "produkcji" niż tradycyjna pizza na cieście drożdżowym, a smakuje wcale nie gorzej :-)
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21623
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 162
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21623
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 162
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Ciasto wykładamy w dwóch warstwach na posmarowaną olejem blachę, przy czym pierwszą warstwę razem z papierem, na którym jest zawinięte.
Kiedy ciasto sobie już ładnie leży, przystępujemy do sporządzenia sosu pomidorowego. W tym celu w miseczce mieszamy keczup, koncentrat, curry i zioła prowansalskie.
Tak przygotowanym sosem smarujemy wyłożone wcześniej ciasto.
Następnie układamy kolejno: wędlinę pokrojoną w plastry (ja tym razem dałem pieczonego kurczaka w plastrach i zwykłą mortadelę), pieczarki pokrojone w plastry, cebulę pokrojoną w piórka i posypujemy mozarellą, a na koniec kładziemy pomidora pokrojonego w plasterki i posypujemy przyprawą do pizzy / bazylią / oregano - do wyboru, albo wszystkim po trochu :-)
Tak przygotowaną pizzę pieczemy ok. 25 minut w nagrzanym do 200*C piekarniku.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) PIzza najlepiej smakuje z własnym sosem czosnkowym, na który przepis można znaleźć na moim profilu w serwisie smaker.pl. Życzę smacznego i zapraszam na mój profil po więcej przepisów :-)