Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochłonna pizza na gotowym cieście francuskim. Jest szybsza w "produkcji" niż tradycyjna pizza na cieście drożdżowym, a smakuje wcale nie gorzej :-)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6028
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6028
        
        
                Składniki
Ciasto wykładamy w dwóch warstwach na posmarowaną olejem blachę, przy czym pierwszą warstwę razem z papierem, na którym jest zawinięte.
Kiedy ciasto sobie już ładnie leży, przystępujemy do sporządzenia sosu pomidorowego. W tym celu w miseczce mieszamy keczup, koncentrat, curry i zioła prowansalskie.
Tak przygotowanym sosem smarujemy wyłożone wcześniej ciasto.
Następnie układamy kolejno: wędlinę pokrojoną w plastry (ja tym razem dałem pieczonego kurczaka w plastrach i zwykłą mortadelę), pieczarki pokrojone w plastry, cebulę pokrojoną w piórka i posypujemy mozarellą, a na koniec kładziemy pomidora pokrojonego w plasterki i posypujemy przyprawą do pizzy / bazylią / oregano - do wyboru, albo wszystkim po trochu :-)
Tak przygotowaną pizzę pieczemy ok. 25 minut w nagrzanym do 200*C piekarniku.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) PIzza najlepiej smakuje z własnym sosem czosnkowym, na który przepis można znaleźć na moim profilu w serwisie smaker.pl. Życzę smacznego i zapraszam na mój profil po więcej przepisów :-)