Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochłonna pizza na gotowym cieście francuskim. Jest szybsza w "produkcji" niż tradycyjna pizza na cieście drożdżowym, a smakuje wcale nie gorzej :-)
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 251
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 295
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 51
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 251
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 295
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 51
Składniki
Ciasto wykładamy w dwóch warstwach na posmarowaną olejem blachę, przy czym pierwszą warstwę razem z papierem, na którym jest zawinięte.
Kiedy ciasto sobie już ładnie leży, przystępujemy do sporządzenia sosu pomidorowego. W tym celu w miseczce mieszamy keczup, koncentrat, curry i zioła prowansalskie.
Tak przygotowanym sosem smarujemy wyłożone wcześniej ciasto.
Następnie układamy kolejno: wędlinę pokrojoną w plastry (ja tym razem dałem pieczonego kurczaka w plastrach i zwykłą mortadelę), pieczarki pokrojone w plastry, cebulę pokrojoną w piórka i posypujemy mozarellą, a na koniec kładziemy pomidora pokrojonego w plasterki i posypujemy przyprawą do pizzy / bazylią / oregano - do wyboru, albo wszystkim po trochu :-)
Tak przygotowaną pizzę pieczemy ok. 25 minut w nagrzanym do 200*C piekarniku.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) PIzza najlepiej smakuje z własnym sosem czosnkowym, na który przepis można znaleźć na moim profilu w serwisie smaker.pl. Życzę smacznego i zapraszam na mój profil po więcej przepisów :-)