Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszyste racuchy z kukurydzą i papryką"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Jajka wbij do miski i roztrzep. Połącz je z kefirem i dokładnie wymieszaj z przesianą przez sito mąką pszenną, łyżeczką proszku do pieczenia i solą.
Paprykę i cukinię potnij w kostkę. Kolbę kukurydzy ugotuj w osolonym wrzątku, poczekaj, aż ostygnie i zetnij ziarna. Dorzuć je do ciasta razem z papryką i cukinią. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Kładź partiami po łyżce masy i smaż dość grube racuchy.
Gdy ładnie się przyrumienią, zetrzyj ręcznikiem kuchennym nadmiar tłuszczu i podawaj udekorowane świeżymi warzywami.Źródło: Kurier TV