Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Razowe naleśniki z biało-zielonym farszem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12501
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13494
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5701
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12501
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13494
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5701
Składniki
SKŁADNIKI:
Wymieszaj dokładnie ciasta naleśnikowego – tak, aby miało konsystencję śmietany.
Następnie wlewaj po porcji ciasta głębszą łyżką na patelnię i smaż je na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto.
Przygotuj farsz do naleśników: biały ser połącz z jogurtem (lub mlekiem) – z taką ilością, aby masa była gęsta, ale równocześnie lekko płynna. Następnie dodaj posiekany szczypiorek (cienki lub gruby) oraz kiełki rzeżuchy (może być w większych kawałkach).
Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Nałóż go na usmażone razowe naleśniki, zwiń i od razu podawaj.
Lubisz słodkie śniadania? Naleśniki razowe możesz podać z serkiem i miodem.Źródło: Świat kobiety