Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam rolady ze schabu. Proste i szybkie w przygotowaniu e smacznym nadzieniem. Rolady ze schabu są mięciutkie rozpływają się w ustach. Polecam
nóż, tłuczek, deska, ręcznik papierowy, nitka kuchenna, głębsza patelnia,
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1090
Polecam.
Odsłon: 1078
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1090
Polecam.
Odsłon: 1078
Składniki
Przygotować farsz; Kiełbasę , boczek oraz ogórki kiszone pokroić w kostkę , włożyć do miski dodać obraną pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać i połączyć z musztardą. Plastry schabu umyć , osuszyć i rozbić tłuczkiem na większy płat ( uważając aby nie porobić dziur ). Każdy płat posolić, oprószyć białym pieprzem mielonym. Na każdy nałożyć porcje farszu. Zwinąć boki do środka jeżeli jest taka możliwość i ciasno zwinąć w roladę. Obwiązać nitką kuchenną , obtoczyć w mące pszennej. Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym do miękkości rolad i ładnego zrumienienia, tak by rolady nabrały ładnego koloru. Z powstałego płynu przygotować sos . Podawać do drugiego dania. Smacznego
Danie gotowe do podania.