Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w zalewie

Ryba w zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1618

Dodano:

Odsłon: 9786

Rybka na zimno

Składniki

  • Zalewa 2 szklanki wody pieprz, ziele angielskie, sól, liść laurowy koncentrat 200 g 1/2 szklanki oleju 3 łyżki octu 2 łyżki cukr
  • Warzywa 3 cebule 0,5 l słoik ogórków koncerowych 0,5 l słoik papryki konserwowej 1- 1,5 kg ryby. Dorsz lub miruna
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę pokroić na kawałki, obtoczyć w jajku i mące. Usmażyć.
    Cebulę pokroić w póra i spażyć. Ogórki konserowe kroimy w plasterki około 3 mm grubości,a paprykę na kawałki około 2 cm.
    Wszystkie składniki zalewy umieszczamy w rondlu i zagotowujemy.
    Rybę układamy w naczyniu, przekładamy warzywami i zalewamy gorącą zalewą.
    Rybę podajemy na zimno

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 marca 2018 Że rybka lubi pływać, to my wszyscy dokładnie wiemy ;)
Pyszne jedzonko, mniami :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń